dimecres, 12 de març del 2008

Especialment cultura

Diàriament o, en alguns casos, setmanalment, la cultura apareix com a suplement o secció de totes les publicacions de premsa generalista. Per a posar un exemple del que és un suplement o una secció de cultura n'analitzarem una, concretament un suplement del diari El País.
Es tracta de Babelia, que surt publicat amb el diari cada dimecres. Amb un primer cop d'ull ja es veu que és un suplement molt complet. Es diferencien diverses seccions que separen els diferents temes i que ajuden a localitzar amb facilitat el que s'està buscant. Podem trobar música, literatura, exposicions, teatre o cinema. Són cròniques, reportatges o entrevistes que ens acosten a temes força especialitzats fent anàlisis en profunditat.
És cert que per a fer consultes sobre música o estrenes de cinema és probable que no ens dirigim a un suplement com Babelia i que, en canvi, recorrem a una revista especialitzada o a Internet. Però també és cert que suplements culturals com aquest ajuden a veure més enllà de tot això, visualitzar nous horitzons i descobrir nous elements que també formen l'entremat cultural del nostre país.